Potpisani ugovori o kreditima sa tri komercijalne banke

Bez autora
Apr 21 2010

Danas je Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović sa tri komercijalne banke koje posluju na našem tržištu potpisala ugovore o kreditima u ukupnom iznosu od 160 miliona evra.Ugovori su potpisani sa Marfin bankom a.d. Beograd koja je odobrila kredit u iznosu od 100 miliona evra, sa Erste bankom a.d. Novi Sad na iznos kredita od 40 miliona evra i sa Vojvođanskom bankom a.d. Novi Sad koja je odobrila kredit od 20 miliona evra. Krediti su odobreni na pet godina, a sredstva će biti vraćana u 48 jednakih rata sa grejs periodom od godinu dana.

Potpisani ugovori o kreditima sa tri komercijalne bankeDanas je Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović sa tri komercijalne banke koje posluju na našem tržištu potpisala ugovore o kreditima u ukupnom iznosu od 160 miliona evra.

Ugovori su potpisani sa Marfin bankom a.d. Beograd koja je odobrila kredit u iznosu od 100 miliona evra, sa Erste bankom a.d. Novi Sad na iznos kredita od 40 miliona evra i sa Vojvođanskom bankom a.d. Novi Sad koja je odobrila kredit od 20 miliona evra. Krediti su odobreni na pet godina, a sredstva će biti vraćana u 48 jednakih rata sa grejs periodom od godinu dana. Kamatna stopa kod Erste banke je jednomesečni euribor plus 4,25 posto na godišnjem nivou, a kod Marfin banke i Vojvođanske banke jednomesečni euribor plus 4,35 posto.

Ova sredstva će biti iskorišćena za pokrivanje deficita budžeta Republike Srbije. 

Ugovori o kreditu potpisani su na osnovu Zakona o zaduživanju Republike Srbije kod Erste GCIB Finance I. B.V. Amsterdam, sa Erste bankom a.d. Novi Sad kao agentom, Marfin bankom a.d. Beograd i Vojvođanskom bankom a.d. Novi Sad, koji je Skupština Srbije usvojila 26. marta ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik